Hverdagens usynlige helte: 4-t-butylcyclohexanol

Navnet er umuligt at udtale og huske. Det er syntetisk, skabt på et laboratium i Tyskland, og der følger absolut ingen gode historier med til markedsføring. Men 4-t-butylcyclohexanol kommer med så imponerende egenskaber, at det er værd alligevel at forsøge at skrive sig navnet på det lille molekyle bag øret.

Har du irriteret, sensitiv eller på en eller anden måde udfordret hud, så kan den være din bedste ven. Klør det? Så lindrer den. (Kilde) Er din hud rød? Måske endda med rosacea? Så hjælper den. (Kilde) Og har du tendens til perioral dermatit, så virker det også. (Kilde)

4-T-Butylcyclohexanol virker ved at blokere for irritationssignaler i huden. Det kan både mindske ubehaget, men også rødme og de synlige tegn på irritation.

Bedre end konkurrenten

Jeg stødte første gang på den anonymt udseende ingrediens i en serie ansigtsprodukter fra Eucerin til sensitiv hud, og jeg har siden været solgt. Eucerins produkter til ultra-sensitiv hud lever stadig i bedste velgående, men desværre ikke på det danske marked.
Eucerin (Beiersdorf) publicerede dengang i 2016 et studie, hvor de direkte sammenlignede deres produkt med det konkurrerende La Roche Posay Toleraine.

Det var den første ingrediens, jeg for alvor oplevede gjorde en forskel for mine problemer med perioral dermatit. Blandt andet derfor valgte vi også, at bruge den i Cremen.

Siden da er vi stødt på den i mange andre produkter. Pierre Fabre-koncerne har også taget den til sig, blandt andet den gode Sensinol Physio-Protective Body Lotion fra Ducray, som er en ekstremt simpel, men behagelig lotion uden parfume, der på grund af dens indhold af 4-t-butylcyclohexanol har en øjeblikkelig lindrende og kløestillende effekt på hysterisk hud. Den har haft en fast plads på mit natbord i årevis nu.

Den lyserøde Soothing and Barrier Support Serum fra The Ordinary indeholder også 4-t-butylcyclohexanol. Typisk nok er der ingen omtale af denne oversete hero-ingrediens i omtalen af produktet, der i stedet fokuserer på B12-vitamin, centella asiatica og bisabolol, som er lidt nemmere at forstå. Jeg tror måske, at 4-t-butylcyclohexanol gemmer sig bag “soothing complex”? Men sådan er det vel ofte med verdens sande knoklende helte. De får ikke altid den omtale, de fortjener.

Avène har også lanceret en serum med 4-t-butylcyclohexanol under navnet Avène Cicalfate+ Intensive Skin Recovery Serum. Avène bruger selv navnet “TRP-regulin” for 4-t-butylcyclohexanol i kombination med et suspensionsmiddel. Avène bruger også en tropisk olie og B5 vitamin i Avène Cicalfate+ Intensive Skin Recovery Serum, der er et virkelig fint og effektivt serum til at lindre meget sart hud.

Har du problemer med rødme, kløe, irriteret hud eller måske endda rosacea eller perioral dermatit, så skal du prøve et produkt med 4-t-butylcyclohexanol. Der er rigtig mange derude at vælge imellem, men du er nødt til at læse ingredienslisten, for de reklamerer sjældent med det.

Her kan du købe det:

Eucerin Sensitive – findes desværre ikke længere i Danmark, men du kan købe det på nettet fra udlandet. For eksempel hos Lookfantastic*.

Avène Cicalfate+ Intensive Skin Recovery Serum kan du finde på apoteket og online hos for eksempel Matas*.

The Ordinary Soothing and Barrier Support Serum kan du købe hos Matas*, Sephora* eller i Magasin*.

Ducray Sensinol Bodylotion har Nicehair en rigtig fin pris på.*

Pudderdåserne Cremen kan du læse mere om her.

PS. Soothing and Barrier Support Serum indeholder så mange forskellige ingredienser, at den i øvrigt kræver en seperat anmeldelse. Har du meget sart hud er den i hvert fald lidt risikabel alene på grund af dette – der er simpelthen enormt mange forskellige aktiver i.

The post Hverdagens usynlige helte: 4-t-butylcyclohexanol appeared first on PUDDERDÅSERNE.

Check Also

Hamptons White Party

Nails Influenced by Michael Rubin’s Recent Hamptons White Party

AAnastasiiaO/Shutterstock The famous White Party, hosted in the Hamptons by billionaire Michael Rubin’s recently occurred …